Marian Vanheule

praktisch
Praktisch

 

De eerste stap is het maken van een afspraak. Dit kan telefonisch op het nummer 0499/96 64 37 of via het contactformulier.

Betaling

Een consultatie duurt ongeveer drie kwartier. Er wordt op het einde van de sessie betaald. Dit kan contant of via de Bancontact/Payconic-app.

- Studenten: 60 euro
- Volwassenen: 75 euro
- Gezin-/koppelgesprekken: 100 euro

Voor teleconsultaties (telefonisch) en/of videochat (skype) gelden dezelfde tarieven.
De betaling gebeurt vooraf via overschrijving op het rekeningnummer BE39 9731 1064 6419 met als mededeling de datum van de sessie.

Afspraken kunnen kosteloos tot 2 werkdagen (48u) op voorhand geannuleerd worden, anders zal de consultatie aangerekend worden.

Verloop gesprekken

Tijdens de eerste verkennende gesprekken (face à face) staan we stil bij waaraan je wil werken en geef ik uitleg over mijn manier van werken. Ik sta open voor vragen. Als psycholoog ben ik gebonden aan het beroepsgeheim. Mogelijk is een doorverwijzing meer aangewezen.

Belangrijk is dat je je gehoord en op je gemak voelt. In een sfeer van vertrouwen kan het eigenlijke therapeutisch werk van start gaan.

Hoe lang de psychotherapie duurt is afhankelijk van de hulpvraag. De therapie wordt bij voorkeur in onderling overleg beëindigd.

Terugbetaling

Er zijn reeds een aantal instanties die prestaties van psychologen geheel of gedeeltelijk terugbetalen binnen bepaalde voorwaarden. Het gaat hier meer bepaald om de verzekering (van de werkgever), de sociale dienst van de hogeschool of de universiteit en de mutualiteiten.

overzicht terugbetaling ziekenfondsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Simon Stevinstraat 49/51 - 8500 Kortrijk - 0499/96 64 37 - marian@marianvanheule.be